Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jarlabergs IF A-Laget

Följ

A-Laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jarlabergs IF
Fotboll
A-Laget
Tabell
Lag M V O F P
1 Jarlabergs IF 16 13 2 1 41
2 BK Bleket 16 12 3 1 39
3 Fisksätra BBK 16 11 2 3 35
4 IV Drottninghamn 16 6 4 6 22
5 Djurö/Vindö IF 16 6 1 9 19
6 O.S Carioca FC 16 5 1 10 16
7 BK Höjden 16 5 1 10 16
8 Nacka Juniors FF 16 3 3 10 12
9 Boo SK 16 2 1 13 7

Match

Jarlabergs IF

7 - 0
3 maj 2015
19:00

Djurö/Vindö IF

Referat

Referat: Jarlabergs IF - Djurö/Vindö IF

3 matcher in i årets upplaga av vår trevliga serie i soliga Nacka så är det vi som har kommandot i denna serie.
Såhär såg det ut även förra året, men efter en svag höst så tappade vi det kommandot, ett misstag som inte görs om.

I vår andra hemmamatch för säsongen (alla har dock spelats på Nacka IP 2) så tog vi emot Djurö/Vindö. Tabelltvåa, 6 gjorda mål, 0 insläppta och 6 poäng på de 2 inledande matcherna.
Samtidigt kom vi som tabelletta, 12 gjorda, 1 insläppt och 6 poäng.
Respekten för Djurö var något vi pratade lite om innan matchen samtidigt som vi såg Drottninghamn chockvinna efter en supervändning(?) mot Fisksätra. Fisksätra som vi trodde skulle vara ett lag som skulle rulla igenom denna serie som Henkan gjorde förra året.
Respekten för Djurö var befogad då de under andra halvan av säsongen förra året var så äckligt nära på att slå oss. Vi lyckades vända ett 4-2läge till 5-4vinst tack vare matchens sista spark, detta under de sista 15 minuterna. Ett resultat som knappast var rättvist den aftonen.

-

1-0 dröjde dock inte längre än 4 minuter när Hampus hann upp en fin passning av Gus på vänsterkanten, spelade bak till Kina som i sin tur tittade upp och serverade Sebbe Wigren en passning som var helt utomodern. Sebbe tog emot, vrickade sig förbi en motståndare och vände upp kroppen och knorra in bollen i bortre. Ett mycket fint fotbollsmål och precis den starten vi hade pratat om att få.

När vi mötte Djurö förra året i match 1 så hade vi vårt bolltrull och trall över hela planen och Djurö valde att ligga lägre och ge oss ytorna, det vi är vana vid. Då vann vi med 7-2.
På höstmatchen så satte de en stenhög press, vann boll högt mot ett förvånat Jarlaberg och utnyttjade våra misstag.
Just därför tänkte vi chocka Djurö denna gång. Adde valde att sätta upp Wilson, Hampus, Kina och Falchi framåt och pratade om ett mycket rakt och snabb spel första 15-25 minuterna. Det var precis det vi gjorde.
Efter 25 minuter stod det 4-0.

2-0 kom i minut 20. Krille med en mycket bra längre boll mot Falchi som, (!)ryggar(!) i rena rama Cristiano Ronaldo-anda, vidare till Gugge. Vänder över bollen till högerfoten och trycker ett stenhårt skruvat superinlägg(?) mot första stolpen. Bollen styrs upp i nättaket av bortafot.
Falchis ryggning är totalt onödig, skulle lika gärna kunna nickskarvat fram den.Precis lika onödig som Ronaldos ryggningar, o mycket annat han gör också. Men en liten delikatess kan man bjuda på ibland.

3-0 i minut 22. Fantastiskt uppspel av Bose fr backlinje upp på en Eric Hultman som gör en supervändning á la Obafemi Martins och lurar 2 motspelare på köpet och skaffar sig en superyta centralt på offensivt mittfält. Driver 10-15 meter och kan avlossa stora bössan, men väljer istället att lira Hampus som fri med målvakt rullar in 3-0 hur stabilt som helst. Aguero-avslut. Ser så enkelt ut.

25'; 4-0.
Frispark fr vänster. Adde lyfter in mot en skarvande Falchi, som skarvar den till Kina, som får den på ryggen fram till Hultman som i sin tur får till en skarv fram till Boses axel och bollen sitter uppe i första krysset. Tur eller skicklighet? Det är frågan. Mål som mål, tro det eller ej, rättvist var det iallafall.

Vi gör en superhalvlek. Krille & Adde kombinationsspelar fint på mittplan, Fabian vågar trycka fram på högerbacken och Gugge, Gus har trollstuga på vänsterkanten.
Falchi, Hultman & Wilson hotar ständigt centralt.
5-0 skulle inte heller dröja länge. ca 35 minuter in i matchen får Krille en passning serverad på silverfat fr poängbrassarn, Falchi, och knorrar vackert in bollen i högra burgaveln. Stabilt som attan.
6-0 i anfallet efter då Krille trycker in sig genom Djurös mittfält och serverar Wilson en finfinpassning, där Wilson gör en ännu bättre mottagning och 6-0 var inte svårt att få in när man är så ren och fin som Wilson var.

7-0 Skulle dock vara delikatessen, iaf ur rent teoretiska fotbollsögon för en fotbollsälskande taktiker.
Bollinnehavet innan målet är minst 20-30 passningar, 2-3 bra spelvändningar med högt tempo men fint sansat spel. 1-2 toucher över hela banan och jag vågar säga att vi var nere vid högra hörnflaggan och vände hela vägen hem innan bollen kom ut till Gugge på vänsterflanken. 1 touch tillbaka till Gus som använder sin fina vänsterdojja och lägger en fin hård rullande boll längs kanten där Krille tagit över Gugges yta och hamnar i 1vs1-läge. O man tar inte bollen av Krille då. Petning till vänster och stenhårt inspel längs backen till Wilson som dunkar in sitt andra mål för dagen i första krysset.
Ett drömmål sett ur mycket ögon men inte lika mycket dröm i Djurö-Vindö-lirarnas ögon.

7-0 skulle det stå i halvlek och vi sa ingenting i halvtidsvilan förutom om att det är klart och att vi ska bara ska kontrollera matchen under andra halvleken.

Självklart slappnar man av, tänker på att vi vill hålla nollan och ge idag, den comebackande målvakten Sebbe Lumare en trevlig andra halvlek. Dock är det inte bra att tänka så, så bollinnehavet blev vår första tanke. Iaf i backlinjen och på centralt mittfält.

Djurö sjönk lägre i planen och stängde de ytor bakom deras backlinje, det gav oss ytor centralt och vi kunde trycka igenom några gånger och skapa några lägen, en del hörnor samt farliga frisparkslägen.
Wilson har t.ex. efter en hörna ett skott som går ribba-ner-i-stolpen-och-ut.
Vi blir även berövade på en straff av den annars duktige domaren när Wilson blir solklart tryckt i ryggen när han bara ska raka in en målvaktsretur i öppen kasse.

Annars är andra halvlek en ganska avslagen historia. Adde och Krille dominerar centralt totalt, Bose och Fabian som spelade mittbackar i andra halvlek höll boll stabilt samt att Simon Lumare, Gus, Linus, Sebbe Wigren slet utomordenligt bra på kanterna och skapade den yta som är så viktig att skapa.

Det ska dock poängteras att Djurö inte är någon slagpåse iår, inte heller någon lag som kommer torska många matcher. Djurö ÄR det bästa laget vi mött iår hitills och de kommer plocka en hel del poäng och vårt höstmöte kommer inte sluta med 7-0seger.
Djurö kombinerade stundtals briljant centralt i plan och hotade oss flertalet gånger i djupled. Bose, Calinescu och Fabian skötte sig utmärkt och Sebbe i kassen hann med att göra några utrusningar för att avvärja, 2-3 räddningar och några fina iväg-boxningar.

7-0. 3 poäng. En underbar söndag!


Jarlabergs IF - Djurö : 7-0
Skott: 22-2
Skott på mål: 13-1
Hörnor: 8-3
Bollinnehav: 74%-26%

Matchens lirare: Kristian Lindroos
Andra stjärnan går till: Sebbe Wigren
Tredje går till Djurös #24: A.Petterson.

Andra möten i serien

lör 19 sep 2015, 15:00 Djurö/Vindö IF - Jarlabergs IF 0 - 4